Project "Bewegen = Fun"

Binnen ons dagelijks aanbod van de BSO is sport- en spel een vast onderdeel. De afgelopen twee jaar hebben wij samen met Pieter ten Wolde van Gympoint en Gijs van der Lee van Sjors Sportief een projectplan opgesteld genaamd 'Bewegen = Fun' met als doel om alle kinderen binnen gemeente Bernheze meer in aanmerking te laten komen voor bewegen. Dit plan is goedgekeurd door gemeente Bernheze.

Sport en spel binnen de BSO is dan ook een onderdeel van dit project. Naast een investering hierin van Gympoint en van De Benjamin heeft de gemeente voor een periode van 2 jaar gelden vrijgemaakt.

Vanaf 1 oktober 2012 zijn wij hiermee van start gegaan en hebben wij samen met Gympoint een gevarieerd aanbod van activiteiten uitgevoerd tot jui 2014.

Wat betreft het project 'Bewegen = Fun' werd er op verschillende plekken gedraaid, dit kon bijvoorbeeld bij de sporthal de Overbeek zijn, een buitenplaats of in de speelzaal van beide scholen.

De workshops 'Bewegen = Fun' werd begeleidt door professionele gekwalificeerde sportinstructeurs die geassisteerd werden door een pedagogisch medewerker van de BSO. Op die manier hebben de pedagogisch medewerkers van De Benjamin een  leerzame deskundigheidsbevordering ontvangen. Hiermee kunnen zij nu zelf verder met het sportaanbod binnen de workshops waar kinderen per 4 weken voor kunnen intekenen. 

Voorbeelden van workshops 'Bewegen = Fun' zijn; trampoline springen, stoeispelen, hockey, handbal, variant op het traditionele voetbalspel, Racketspelen
MatirialSports (freerunnen, frisbee, breakdance, ...)
Gym en Turnen (trampolinespringen, airtumbling, acrogym, kleutergym, dans, ...)
Sezoensgerichte workshops Bewegen = Fun (bosspelen, waterspelen, winsterspelen, ...)

Hiermee bieden wij de kinderen dus meer en nieuwe sportieve uitdagingen. Mocht u vragen hebben of meer informatie willen, dan kunt u altijd bij ons terecht!